Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 63 517 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 236 000 kg

Reducering kWh 15,1 kWh/m²

Minskade värmekostnader - 528 000 kr

Årlig energibesparing 11 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Svedala

Svedalahem/Svedala kommun

Bakgrund och målsättning

Svedalahem är ett kommunalt bostadsbolag som förvaltar bostadsfastigheter i Svedala, Bara och Klågerup. Svedala kommun förvaltar främst kommunala fastigheter såsom äldreboende och skolor. De arbetar aktivt med energibesparingar och undersöker kontinuerligt nya möjligheter att spara energi och därmed minska sin miljöpåverkan.

På ett seminarium om energibesparande åtgärder fick de höra talas om prognosstyrning med eGain forecasting™ och blev intresserade av möjligheten att kunna minska sina uppvärmningskostnader med bibehållen komfort för sina hyresgäster.

Vad säger kunden?

- Med eGain forecasting™ sänker vi uppvärmningskostnaderna i våra fastigheter och kan samtidigt ge våra hyresgäster ett behagligt inomhusklimat. En bra komfort ger nöjda hyresgäster, vilket är någonting vi prioriterar högt, säger Charlie Nilsson, Driftsansvarig på Svedala kommun.

- Uppföljningarna med eGains energiexperter är mycket värdefulla. De är lyhörda och ger bra feedback. Vi använder oss mycket av Klimatloggers i våra fastigheter och är dagligen inne på Kundzonen för att få en snabb indikation av läget i fastigheterna.

- Jag kan rekommendera fastighetsägare att välja eGain forecasting™ som en första energibesparande åtgärd. Då får man en värdefull uppföljning både före och efter ytterligare åtgärder i fastigheten, vilket vi tycker är väldigt viktigt.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Svedala

Antal fastigheter

Charlie Nilsson
Driftsansvarig Fastighet
Telefon 040-6268041