Resultat

Minskade värmekostnader - 323 737 kr (exkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 76 900 kg

Reducering kWh - 46,5 kWh/m²

Årlig energibesparing 26,4 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Malmö

eGain forecasting™-styrd yta 10 711 m²

JYMA Fastigheter AB

Bakgrund och målsättning

JYMA Fastigheter AB är ett traditionellt fastighetsbolag i centrala Malmö med cirka 200 lägenheter. Man äger och förvaltar både bostäder och lokaler med en total uthyrningsbar yta på cirka 60 000 m2. JYMA är inte specialiserade på någon specifik typ av fastigheter utan har det mesta - lägenheter, butiker, industri- fastigheter, hotell med mera.

Man fick 2010 kontakt med en kundansvarig säljare från eGain, och gillade tanken att installationen av eGain forecasting™ gav snabba resultat utan stora ingrepp i befintliga system. Samtidigt var investeringskostnaden låg, och man kunde spara energi och skapa ett jämnare inomhusklimat i bostadsfastigheterna. Sammantaget mynnade detta ut i att JYMA valde att satsa på eGain forecasting™ i sina bostadsfastigheter.

Vad säger kunden?

“Vi arbetar inte efter något specifikt miljömål men vill naturligtvis spara så mycket energi som möjligt, och ändå hålla en bra komfortnivå i fastigheterna. Här är eGain en värdefull partner som klarar av båda delarna, och det har vi stor nytta av“ säger Carl Wrangel, Förvaltare på JYMA Fastigheter AB.

“Sedan vi installerade eGain forecasting™ har vi minskat vår energiåtgång med 24 %, samtidigt har inomhusklimatet i våra fastigheter blivit bättre. Totalt sätt så har vi idag en lägre, och jämnare inomhustemperatur i våra fastigheter och vår ekonomi är avsevärt bättre bland annat på grund av de lägre kostnaderna för uppvärmning som eGain forecasting™ medför”.

“Samarbetet med eGains personal och energiexperter fungerar mycket bra då de är lättillgängliga och lyhörda, och löser eventuella problem snabbt. Dessutom är analyser och uppföljning av hög klass”.

“Sammantaget har resultatet har varit bättre än förväntat, och jag kan verkligen rekommendera eGain forecasting™ till andra fastighetsbolag eller fastighetsförvaltare“ avslutar Carl.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Malmö

eGain forecasting™-styrd yta 10 711 m²

Carl Wrangel
Förvaltare, JYMA Fastigheter AB
Telefon 040-30 32 68