Resultat

Minskade värmekostnader - 3 183 498 kr (exkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 477 525 kg

Reducering kWh - 12,6 kWh/m²

Årlig energibesparing 16 %

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Halmstad

eGain forecasting™-styrd yta 284 982 m²

Halmstad Fastighets AB

Bakgrund och målsättning

Halmstads Fastighets AB, även kallat HFAB, bildades 1942 och är idag Halmstads största fastighetsförvaltare. De fokuserar mycket på miljöfrågor och arbetar med ständiga förbättringsarbeten via driftanalyser och energibesiktningar.

Ulf Johansson, energiansvarig på HFAB, berättar att de installerade eGain forecasting™ redan 2006, då i 240 lägenheter. De kunde konstatera en tydlig besparing vilket ledde till en utökning 2010 med styrning av 4 543 lägenheter. Sommaren 2014 tog HFAB nästa steg genom att fast installera klimatloggers i 108 referenslägenheter samtidigt som eGains nya driftoptimeringsverktyg och kundzon börjar användas. HFAB styr idag hela 5 065 lägenheter med eGain forecasting.

Vad säger kunden?

”Den systematiska genomgången tillsammans med eGains energiexpert är mycket viktig och betydelsefull för en optimal styrning, speciellt under perioden direkt efter driftsättning av eGain forecasting™ i fastigheter, det sätter vi stort värde på”.

”Det nya driftoptimeringsverktyget är till stor hjälp vid driftoptimering, och regelbundna avstämningar för att se till att referenslägenheternas klimatloggers sitter i en representativ lägenhet är viktigt för att följa vid vilka betingelser eGain forecasting™ ”gasar” respektive ”bromsar” värmetillförseln”.

”eGain forecasting™ har infriat våra förväntningar på besparingar. Rätt använt ger driftoptimeringsverktyget önskvärt rumsklimat och nöjdare hyresgäster och därmed minskar felanmälningarna. Jag rekommenderar eGain forecasting™ till andra fastighetsägare, eftersom det är en liten investering som ger en snabb besparing”.

Ulf fortsätter: -”Många av våra hyresgäster uppskattar att vi är ett fastighetsbolag med en stark miljöprofil och har haft detta i åtanke när de har sökt bostad. Jag är övertygad om att den trenden kommer att öka i framtiden , därför måste vi ständigt utveckla vårt miljöarbete”.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Fastighetsägare

Lokalisering Halmstad

eGain forecasting™-styrd yta 284 982 m²

Ulf Johansson
Energiansvarig
Telefon 035 13 84 59