Resultat

Minskade värmekostnader - 80 480 kr (inkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 11 560 kg

Reducering kWh - 21,7 kWh/m²

Årlig energibesparing 15,1 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Uddevalla

eGain forecasting™-styrd yta 4 487 m²

Riksbyggens Brf Uddevallahus 3

Bakgrund och målsättning

Riksbyggens Brf Uddevallahus nr 3 ligger centralt i Uddevalla, endast 700 meter från city, och har varit ansluten till Riksbyggen i hela 65 år. Husen byggdes mellan åren 1949-1951 och stamrenoverades och moderniserades i början av 1980-talet. Fören- ingen består av 80 st lägenheter fördelade på två fyravåningshus. Huvuddelen av de boende är pensionärer.

Vid en boendemässa i Uddevalla lyssnade styrelsen till ett föredrag av eGain om sänkta energikostnader. Efter föredraget var man nyfikna men ändå överens om att eGain forecasting™ måste vara för bra för att vara sant. Man valde ändå att boka ett möte där eGain presenterade tjänsten mer detaljerat och där föreningen lovades 10 % energibesparing samt en förbättrad inomhuskomfort. Avtalet skrevs på med motiveringen att om eGain lyckades spara hälften så är investeringen lönsam, och då är det godkänt.

Vad säger kunden?

“Valet av eGain gjordes främst av ekonomiska skäl”, säger Sture Agnholm, Ordförande i Riksbyggens Brf Uddevallahus nr 3. “Vi har bytt alla våra lampor i allmänna utrymmen till LED och rörelsedetektorer. Hissarna är även moderniserade till att vara digitala. Därför kändes det logiskt att även effektivisera fjärrvärmen. Nu har nästan ett år gått och vi har sänkt våra värmekostnader mer än vad vi hade räknat med. Dessutom har inomhusklimatet förbättrats, bland annat har vi nu en fin morgontemperatur även vid hastiga väderomslag.”

“Besparingen är anmärkningsvärd och långt över våra förhoppningar. Styrelsen ser fram emot varje månadsrapport med stor förtjusning. Vår energiexpert på eGain har varit utomordentligt värdefull. Direkt, omedelbar och alltid anträffbar. Vi som kund sätter stort värde på att få snabba svar och åtgärder.”

“Vid ordförandekonferensen inom Riksbyggen för Västra Götaland i höstas bad jag om att få informera mina kollegor om vårt resultat. Tyvärr räckte inte tiden till då, men nästa år har jag blivit lovad att få en stund för denna information. Då kommer jag också att rekommendera eGain forecasting™ till andra föreningar”, avslutar Sture.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Uddevalla

eGain forecasting™-styrd yta 4 487 m²

Sture Agnholm
Ordförande
Telefon 076-362 94 96