Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 8 036 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 21 835 kg/år

Reducering kWh - 14,7 kWh/m²/år

Minskade värmekostnader - 73 414 kr

Årlig energibesparing 10,3 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Malmö

HSB Brf Vadsbo

Bakgrund och målsättning

Centralt i Malmö, och ändå nära havet, ligger Brf Vadsbo som består av 121 lägenheter och en lokal. Den funkisinspirerade fastigheten uppfördes år 1943 och har sex våningsplan.

Föreningens styrelse arbetar aktivt med energibesparingar och nyligen gjordes en omfattande genomgång av värmesystemet. På en brf-mässa i Malmö fick en av styrelsemedlemmarna kontakt med eGain och blev intresserad av möjligheten att få bättre kontroll av värmesystemet i fastigheten.

Vad säger kunden?

“Energi är den största utgiftsposten vi har och det är därför högt prioriterat att finna alternativ som kan minska denna kostnad på ett sätt som är hållbart i längden”, berättar Sven-Olof Dahl, ordförande.

“Det enda som är viktigare på styrelsens agenda är att de boende ska ha ett så behagligt inomhusklimat som möjligt. Vår strävan är förstås att hitta ett sätt att kombinera dessa två prioriteringar.”

“Vi valde att installera eGain forecasting™ och under första året gjorde vi inga andra åtgärder i fastigheten för att kunna göra en utvärdering av investeringen. Resultatet visade att vi hade minskat vår energiförbrukning med 14,7 kWh/m2.”

“Med ett antal eGain Klimatloggers i utvalda lägenheter har vi dessutom fått en mycket bättre kontroll av inomhusklimatet i fastigheten. De ger oss värdefull information och vi har en logger som vi kan flytta runt för att kunna göra stickprovsmätningar vid behov.”

“eGain forecasting™ är till stor hjälp för vår förening och efter utbildningen i eGain academy™ är vår ambition att aktivt arbeta med eGain forecasting™  som en integrerad del av vårt styrelsearbete framöver”, säger Sven-Olof.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Malmö

Antal fastigheter

Sven-Olof Dahl
Ordförande, HSB Brf Vadsbo
Telefon 0739-85 02 50