Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 3 508 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 2 800 kg

Reducering kWh 19,2 kWh/m²

Minskade värmekostnader 44 532 kr/år

Årlig energibesparing 19,4 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Lreum, Göteborg

HSB Brf Dergården

Bakgrund och målsättning

HSB Brf Dergården i Lerum utanför Göteborg består av 47 lägenheter fördelade på 5 hus alldeles i närheten av Lerum Gymnasieskola. I fastigheterna huserar en trafikskola och det finns även en föreningslokal och gästlägenhet till förfogade. Medelåldern i föreningen är 70+.

Föreningen fick information från eGain under en bomässa i Göteborg redan hösten 2006 och blev då intresserade av möjligheterna till en effektivare styrning av värmesystemet i föreningen, lägre värmekostnader och nöjdare medlemmar vilket senare gjorde att man valde att satsa på eGain forecasting™.

Vad säger kunden?

“2006 när vi träffade eGain för första gången letade vi efter sätt att sänka vår fjärrvärmekostnad på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Vi insåg ganska snabbt att installationen av eGain forecasting™ var väldigt enkel och att vi kunde börja spara energi på en gång“ säger Lars Ohrås, Ordförande i HSB Brf Dergården.

“Vi har sedan vi installerade eGain forecasting™ förnyat vårt avtal med eGain och den lägre uppvärmningskostnaden har bidragit till att vi fått en bättre ekonomi i föreningen, och ett jämnare inomhusklimat där vi inte är lika utsatta vid väderomslag längre. Systemet kompenserar nämligen för de väder som komma skall, istället för att enbart styra baserat på rådande utomhustemperatur.“

“I tjänsten ingår dessutom alla uppdateringar med nya funktioner och samarbetet med eGains energiexperter fungerar utmärkt då de är lyhörda, hjälpsamma och snabba på att åtgärda eventuella problem som kan uppstå“.

“Med detta sagt kan jag varmt rekommendera eGain till andra bostadsrättsföreningar“ avslutar Lars.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Lreum, Göteborg

Antal fastigheter

Lars Ohrås
Ordförande
Telefon 0703-30 46 84