Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 12 646 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp - 1 950 kg

Reducering kWh - 13 kWh/m²

Minskade värmekostnader - 141 320 kr

Årlig energibesparing 10 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Solna

Brf Speldosan

Bakgrund och målsättning

Bostadsrättsföreningen Speldosan ligger centralt vid Frösunda Torg i Solna och började byggas 1999 med inflyttning 2001. Föreningen består av 127 bostadsrätter, 5 hyreslokaler samt gemensamma utrymmen som exempelvis en gästlägenhet.

Föreningen började efter ett par år att leta efter sätt att sänka sin energiförbrukning samt få en jämnare inomhustemperatur, framförallt vid väderomslag. Under en Fastighetsmässa kom man i kontakt med eGain och tyckte direkt att systemet såg intressant ut då det utlovade både energibesparingar och ett jämnare inomhusklimat. Man tecknade 2009 ett avtal för tjänsten eGain forecastingTM och har sedan dess förlängt avtalet med eGain två gånger.

Vad säger kunden?

”Innan vi hade eGain forecasting™ fick vi många klagomål gällande temperaturen i lägenheterna, men dessa upphörde nästan helt efter installationen. Vi har idag en mycket bättre balans i fastigheten vid temperaturförändringar under året, inte minst under höst och vår”, säger Per Fredriksson, tidigare Ordförande i Brf Speldosan.

“Vi använder eGains klimatloggrar för att mäta temperatur och fukt i fastigheten. På så vis kan vi direkt se, via datorn eller mobiltelefonen, vilken temperatur det är i fastigheten och vi slipper gå runt och mäta. Detta är mycket värdefullt och underlättar styrelsens arbete betydligt.“

”Vi är mycket nöjda med den support vi får av eGains energiexperter. Under en period rusade våra energikostnader i höjden vilket berodde på en felaktig inställning i undercentralen. Detta påpekades av vår energiexpert och ledde till att vi fick ersättning från energibolaget för den felaktiga debiteringen.”

”Med hjälp av eGain forecasting™ får vi full kontroll på klimatet i våra fastigheter. Dessutom gör vi 12 % energibesparing varje år, vilket är fantastiskt. Besparingen kan vi använda för att finansiera andra åtgärder i vår förening, vilket höjer värdet på vår fastighet. Detta ihop med den värdefulla supporten från eGains energiexperter gör att jag verkligen kan rekommendera eGain till andra bostadsrättsföreningar”, avslutar Per.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Solna

Antal fastigheter

Per Fredriksson
fd Ordförande
Telefon