Resultat

Minskade värmekostnader - 227 450 kr

Reducering ac CO₂-utsläpp - 28 042 kg

Reducering kWh - 27 kWh/m²

Årlig energibesparing 19 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 11 546 m²

Brf Liljeholmens Port

Bakgrund och målsättning

Brf Liljeholmens Port vid Liljeholmstorget bildar ett kvarter med innergård som delas tillsammans med grannföreningen med vilka man har ett väl utvecklat samarbete. Eftersom man delar t.ex innergården och garage kan vissa funktioner upphandlas och skötas gemensamt. Föreningen stod färdig för inflyttning år 2006 och består av 143 bostadsrätter i varierande storlekar och 4 affärslokaler.

Föreningen har ett medvetet miljötänk där man aktivt söker olika lösningar som bidrar till en bättre miljö, och där eGain visade sig uppfylla de kriterier man då sökte. Föreningen tog därför kontakt med eGain och efter en snabb installation arbetar föreningen idag löpande med att nyttja de många möjligheter som eGain ger.

Vad säger kunden?

eGain är en viktig del i vår strävan att åstadkomma både energibesparingar och positiva miljöeffekter. Övriga åtgärder vi genomfört är individuell mätning och debitering av el och varmvatten och installerat värmeåtervinning på vårt frånluftsystem. Dessa åtgärder bidrar till en helhet där eGain utgör en viktig baskomponent. Vi har även köpt in oss i vindel för att ytterligare höja miljöprofilen i föreningen vilket föreningen tycker är väldigt viktigt, säger Tomas Johansson, Vice Ordförande.

Föreningen har fått en direkt besparing med eGain och tillsammans med övriga åtgärder har vi bland annat genom att teckna ett gemensamt abonnemang för hela fastigheten hos Ellevio kunnat sänka nätkostnaden vilket är positivt. En stor fördel med eGain är att vi får ett jämnare inomhusklimat vilket är viktigt för våra medlemmar. eGains filosofi och styrning ser till att ”parera” och anpassa värmetillförseln till kommande yttre förhållandena på ett effektivt sätt, och på så vis blir man inte lika utsatt vid snabba väderförändringar eftersom vårt värmesystem är proaktivt och ställer om sig i förväg, och de boende får ett jämt och skönt inomhusklimat oavsett yttre väderförhållanden.

eGains kundzon ett utmärkt verktyg som jag underskattat en del då det finns många funktioner att nyttja. Vi lär oss efter hand och jag kan rekommendera alla att gå på eGains olika utbildningar(eGain academy™) och seminarier som är bra för att ta till sig nya kunskaper och idéer. För de bitar vi ännu inte riktigt behärskar själva får vi bra support av vår personliga energiexpert, för att t.ex. optimera systemet ytterligare.

Jag kan definitivt rekommendera eGain forecasting™ som ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att minska värmekostnader och samtidigt göra en värdefull miljöinsats, avslutar Tomas.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 11 546 m²

Tomas Johansson
Vice Ordförande
Telefon 0706 - 89 37 50