Resultat

Minskade värmekostnader - 246 347 (inkl. moms)

Reducering ac CO₂-utsläpp - 24 216 kg

Reducering kWh - 35,8 kWh/m²

Årlig energibesparing 23,6 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Årsta, Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 7 548 m²

Brf Idlången 21

Bakgrund och målsättning

Bostadsrättsföreningen Idlången nr 21 ligger vid Årstafältet i Årsta, ett område precis söder om Södermalm och bildades år 1963, i samband med att byggnaderna färdigställdes. Föreningen består av två hus med totalt 96 st lägenheter, fördelat på 13 våningar. Våning 12 och 13 består av etagelägenheter om 4 eller 5 rum, övriga är 3:or.

Representanter från föreningen var intresserade av att undersöka möjligheter till att sänka sina höga uppvärmningskostnader och träffade eGain på en mässa i Stockholm. eGain utlovade både sänkta uppvärmningskostnader och ett jämnare inomhusklimat vilket föreningen tyckte lät intressant. Dessutom fanns möjligheten att få koll på klimatet i lägenheterna genom tjänsten eGain sense™.

Vad säger kunden?

“Vi tyckte att systemet skulle passa oss bra sett till hur våra fastigheter och befintlig utrustning såg ut och energibesparingen skulle medföra en kort payoff-tid för investeringen”, säger Tim Jansson, Energiansvarig på Brf Idlången 21.

“Vi valde att installera eGain sense som innebär att vi mäter temperatur och fukt i alla våra lägenheter via trådlösa små sensorer. Detta har givit oss i styrelsen en värdefull överblick av klimatet i fastigheten bl.a. i 3D. Detta är även ett bra underlag för oss vid kontakt med medlemmarna i föreningen vid värmefrågor. Vi valde att själva installera alla sensorerna i lägenheterna och det gick problemfritt och väldigt snabbt. Det enda vi behövde var en smartphone, vilket var väldigt smidigt.”

“Nu när vi har varit igång ett tag och hunnit utvärdera investeringen så kan vi efter vissa intrimningar konstatera ett jämnare inomhusklimat och en mycket bra energibesparing på 23,6%, vilket är mer än vi hoppats på, och väldigt positivt för föreningens ekonomi. Investeringen är lönsam och vi gör även en god insats för miljön i och med de minskade utsläppen av koldioxid, vilket också känns bra.”

“eGain har varit snabba och proffsiga i sitt bemötande och såväl supporten som uppföljningen är superb! Jag kan verkligen rekommendera eGain till andra föreningar”, avslutar Tim.

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Årsta, Stockholm

eGain forecasting™-styrd yta 7 548 m²

Tim Jansson
Energiansvarig
Telefon 0766 - 36 99 99