Resultat

eGain forecasting™ kontrollerar 4 936 m²

Reducering ac CO₂-utsläpp 22 705 kg

Reducering kWh 26,9 kWh/m²

Minskade värmekostnader - 90 905 kr

Årlig energibesparing 15,3 %

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Gustavsberg

Brf Farsta Backe

Bakgrund och målsättning 

 Brf Farsta Backe består av 68 lägenheter fördelade på 4 hus och utgjorde den första etappen inom området Farstadal i Gustavsberg. Fastigheterna ligger i ett attraktivt område med närhet till både skogen och hamnområdet vid Farstaviken och inflyttningen skedde i början av 2007. 

Föreningens medlemmar har varit intresserade av miljö– och energifrågor redan från start. Styrelsen arbetar målmedvetet med att sänka energikostnaderna och har bl.a. genomfört en omfattande energibesiktning för att kartlägga fastigheternas energistatus. 

Under hösten 2009 blev de tillfrågade av JM, som byggde husen, ifall de ville delta i ett projekt om energieffektivisering där de skulle få styra värmen i sina fastigheter med hjälp av eGain forecasting™. 

Vad säger kunden?

- ”Styrelsen tyckte projektet lät intressant och det var så vi kom i kontakt med eGain forecasting™. Vid projektets slut fick styrelsen ta ställning till om det var aktuellt att fortsätta med tjänsten eller inte”, säger Göran Johansson som är ordförande i föreningen. 

- ”Resultaten visade att vi gjort en energibesparing på 20 % jämfört med referensår, så det fanns ingen tvekan om att vi ville fortsätta. Vi installerade dessutom ett antal innegivare från eGain i våra fastigheter för att på ett enkelt och överskådligt sätt kunna säkerställa att vi bibehåller ett jämnt och behagligt inomhusklimat” avslutar Göran. 

Ladda ner kundcaset här (pdf) >>

 

Skicka oss en intresseanmälan!

Vad kul att du är intresserad! Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

Fakta

Typ Bostadsrättsföreningar

Lokalisering Gustavsberg

Antal fastigheter

Göran Johansson
Ordförande
Telefon +46 (0)705 70 10 52